Organisatie

Onze organisatie

Sinds 1 januari 2013 is Sportbureau Tino in het leven geroepen. Met ervaren sportbegeleiders en hulpverleners willen we een bijdrage leveren aan de stad waarin we ons bewegen. Met sport als katalysator willen we levens van mensen een impuls geven. “sport verandert en sport verbindt” is de slogan van Sportbureau Tino. Wij geloven in de kracht van sport in individuele levens maar ook voor groepen. Sport motiveert, sport geeft een goed gevoel en kracht, sport maakt lichamelijk en mentaal fit en sport beïnvloed gedrag en keuzes. Sportbureau Tino gebruikt sport, in samenwerking met partners, om hulpverleningstrajecten te versterken, om mensen te helpen te re-integreren of weer actief te worden, om jongvolwassenen zonder uitzicht weer zicht op de toekomst te geven.


Sportbureau Tino werkt met hulpverleners en sportbegeleiders die zelf een achtergrond hebben in de hulpverlening/maatschappelijk werk en die goed weten wat voor zaken er in trajecten en begeleiding van mensen spelen. Ook hebben we zelf de veranderde kracht van sport ervaren en zetten we die graag weer in om anderen daar ook bij te helpen. Ook leiden we continue jonge mensen op die zelf bepaalde problematiek hebben ervaren en via ons een sportopleiding doen en stage lopen en op die manier ook weer stappen in hun leven maken en aan het werk/stage gaan.

Missie en visie

Missie: Een unieke bijdrage leveren op het gebied van de sportieve en sociale ontwikkeling in onze actieve regio.


Visie: Door een individuele aanpak het verschil maken in de levens van mensen op het gebied van de persoonlijke, sociale en sportieve ontwikkeling.


Door middel van samenwerkingen een sportieve verbinding maken in de wijk om daarmee een positieve impuls te geven op het sociale en persoonlijke welzijn van de bewoners in de wijk. Inzet van stagiaires en jongeren in opleiding in de organisatie en uitvoering van sportlessen aan groepen en individuele sportbegeleiding om hen daarmee te trainen ook zelfstandig sportbegeleiding en sportlessen uit te kunnen voeren.