Lopende projecten, groepstrainingen en workshop.

SPORTLOKAAL

SPORTLOKAAL

Sportlokaal is de buurtfitness van Rotterdam. Sinds oktober 2016 verzorgt Sportbureau Tino de fitnessbegeleiding, groepslessen en personal training op deze unieke locatie. Sportlokaal is gevestigd in Recreatiecentrum Oostervant op de rand van Rotterdam west/centrum. Deze gym is unieke vanwege de sfeer die gecreëerd wordt door de professionals van Sportbureau Tino, de gastheren en- vrouwen van de Oostervant en de leden. Wilt u dit zelf komen ervaren? Kom gerust eens vrijblijvend langs en informeer naar de mogelijkheden om lid te worden. Naast zelfstandig en begeleid trainen in de gym en de deelname aan groepslessen, zijn er ook mogelijkheden in combinatie met het zwembad. Voor meer info: Recreatiecentrum Oostervant

DE NIEUWE KANS

DE NIEUWE KANS

Al sinds oktober 2018 werkt Sportbureau Tino samen met stichting De Nieuwe Kans. De Nieuwe Kans is een ‘verander traject’. Bedoeld om deelnemers een unieke kans te bieden om te (re-) integreren in de maatschappij. Op de locatie van De Nieuwe Kans verzorgen wij 10 uur per week sportlessen voor de deelnemers aan het dagbestedingsprogramma. Tijdens onze sportlessen wordt gewerkt aan de fysieke en mentale fitheid van de deelnemers. De samenwerking wordt daarnaast ook gebruikt om onderzoek te doen naar de effecten van licht- en hoog intensieve sport op de doelgroep. Dit gebeurd in opdracht van de VU. Een mooie driesamenwerking met een sterk maatschappelijk betrokken insteek: deelnemers helpen om weer ‘gezond, zelfstandig en stabiel’ terug te keren in de maatschappij. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij!

RUGDEKKING

RUGDEKKING

In en rondom de stadions van verschillende BVO’s mogen wij de sportlessen en teambuilding verzorgen voor project Rugdekking. Dit doen wij sinds september 2019. Rugdekking is onderdeel van Stichting Schouders Eronder. Deze stichting werkt op haar beurt weer samen met verschillende Betaald Voetbal Organisaties  (o.a. Excelsior Rotterdam, NAC, Sparta, ADO Den Haag en  F.C. Dordrecht). Het doel van het project is om jongvolwassenen zonder startkwalificatie op te leiden tot steward voor voetbalwedstrijden. De deelnemers volgen een intensief traject waarin ze een aantal mooie certificaten kunnen behalen, om uiteindelijk zelfs in de beveiliging aan de slag te kunnen.
Sportbureau Tino is trotse partner en mede uitvoerder van dit schitterend project dat wij een warm hart toedragen!

ALBEDA COLLEGE

ALBEDA COLLEGE

Sinds de zomer van 2019 zijn wij een mooie samenwerking met het Albeda college gestart. Aan de ene kant lopen leerlingen van verschillende opleidingen (o.a. sportcollege, dienstverlening en sociaal werk) stage bij ons. Op onze beurt geven wij weer gastlessen en workshops aan verschillende opleidingen en bij vakken over het werken met sporthulpverlening. Tijdens de workshops kan het gaan over sport, voeding, specifieke doelgroepen en nog veel meer thema’s.
Het lesgeven en overdragen van informatie vanuit ons werkveld zit in ons bloed! Het is gaaf om jonge mensen te mogen inspireren en begeleiden naar een mooie job in hun werkveld. Zo komt ons werkprincipe ‘Pay it Forward’ helemaal tot zijn recht. En tevens zijn wij SBB geregistreerd, wat zowel voor het Albeda, als ook voor andere scholen en instellingen mogelijkheden tot samenwerking biedt. Informeer eens verder via ons contactpagina naar de mogelijkheden.

TAALBEWEGING

TAALBEWEGING

Op locatie van Recreatiecentrum Oostervant gaat een uniek project starten: Taalbeweging. In samenwerking met recreatiecentrum Oostervant en taaldocenten krijgen deelnemers, die laaggeletterd zijn, 16 weken lang taalles. Na elke reguliere taalles, komt Sportbureau Tino in actie om met de deelnemers te gaan sporten. Door het combineren van taal met beweging krijgen de deelnemers een beter inzicht in de betekenis en gebruiksvormen van verschillende taalelementen. Daarnaast is het voor de deelnemers een unieke kans om aan hun fysieke fitheid te werken en een sociaal netwerk op te bouwen. Dit project bewijst maar weer aan hoeveel verschillende doelen er met sport en beweging gewerkt kan worden.

TINO FUTURE TALENT

TINO FUTURE TALENT

Tino Future Talent is een onderdeel van Sportbureau Tino, waarin wij ons stokje door willen geven aan een nieuwe generatie sporters. De talenten (kinderen en jongeren) krijgen sportles in kleine groepjes. In deze kleine groepjes is er veel aandacht voor de individuele ontwikkeling voor de sporter en kunnen we sport specifiek te werk gaan in onze trainingen en coaching. Een Tino Future Talent is dan ook echt bereid hard te werken aan zijn/haar doelen, om wellicht ooit als professional aan de slag te kunnen. Het maakt niet uit vanuit welke sportdiscipline een Tino Future Talent komt, topsportmentaliteit is het uitgangspunt. Binnen dit project is er veel individuele begeleiding op persoonlijk vlak. Deze begeleiding is gericht op de verantwoordelijkheden die een sporter naar zichzelf heeft, maar ook op de voorbeeldfunctie richting de maatschappij. Wij stimuleren een uitstraling en mentaliteit die net wat verder gaat. We starten regelmatig nieuwe kleine groepen op, vraag eens naar de voorwaarden en mogelijkheden bij martin@sportbureautino.nl.

WORKSHOPS EN TEAMBUILDING

Wij geven verschillende workshops op het gebied van sport, voeding, muziek , coaching en sociaal maatschappelijk werk met Sportbureau Tino. Ondanks het brede aanbod is het uiteindelijke product keer op keer maatwerk. Samen met de partner onderzoeken wij de mogelijkheden en de sleutelelementen, waarna onze professionals een inspirerende workshop voorbereiden. De aansluiting van ons aanbod op de vraag van onze partners is een resultaat van de veelzijdigheid binnen ons team. Ook bieden wij sportieve teambuildingsdagen aan voor bedrijven en partners. Of het nu om een eenmalige of meerdaagse editie gaat, Sportbureau Tino staat voor u klaar.

Projecten en groepstrainingen uit het verleden

KIDSGYM+

Kidsgym+ was een training gericht op kinderen in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar. Deze kinderen hadden moeite om mee te komen in het reguliere sportaanbod. De redenen hiervoor waren per kind verschillend. Er was onder andere sprake van een verstandelijke beperking, een motorische achterstand of bijvoorbeeld autisme. Onze begeleiders gaven de kinderen een aangepaste sport-/beweegles. Tijdens deze les werd onder andere aan motorische vaardigheden, zelfbeeld en spelplezier gewerkt.

KIDSGYM+

PEUTERGYM

Sportbureau Tino heeft een aantal jaar de peutergym verzorgd voor Recreatiecentrum Oostervant. Deze gymlessen zijn gericht op kinderen van 2 tot 4 jaar en hun ouders. Naast het ontwikkelen van motorische vaardigheden als klimmen, balanceren en koppenrollen, stond de versterking van de ouder-kindrelatie centraal. Samenwerken om grenzen te verleggen, afgewisseld met spelplezier  verzorgt een goede basis voor een leven lang sportplezier.

PEUTERGYM

BUITENFITNESS PARK 1943

Samen heerlijk buiten bewegen in het park. In het nieuw aangelegde fitnessparkje hebben wij de sportlessen verzorgd voor deelnemers uit de wijk Bospolder-Tussendijken. Van jong tot oud, van mensen die aan het revalideren zijn tot de meest sportieve persoon. Onze sportbegeleiders maakten mooie programma’s op maat.

BUITENFITNESS PARK 1943

RJJI DE HARTELBORGT

Samen een shake maken, samen teksten schrijven en muziek maken, samen sporten en oefeningen verzinnen. Met de jongvolwassenen uit de Hartelborgt hebben we diverse programma’s gemaakt en uitgevoerd op het gebied van sport, muziek en voeding. Allemaal ingrediënten om gebeurtenissen uit het verleden te helpen verwerken en energie voor de toekomst op te bouwen.

RJJI DE HARTELBORGT

MARNIX GYMNASIUM

In een driedelige serie mochten wij leerlingen de basics van een bootcamp uitleggen, om daarna ook samen uitvoeren. Gaaf om een jonge generatie te inspireren om met sport bezig te zijn en hoe ze daar hun hele lichaam en verschillende materialen creatief bij kunnen gebruiken.

MARNIX GYMNASIUM

BOOTCAMPS OP HET DAKPARK

Wekelijks werden er bootcamptrainingen gegeven aan de mensen uit de wijk Delfshaven. Sleutel elementen hiervan waren samenwerken en eigen lichaamsgewicht. De combinatie van sporten in de buitenlucht en het ontmoeten van eensgezinden, past goed bij Sportbureau Tino.

BOOTCAMPS OP HET DAKPARK

FITNESS, AEROBICS EN WORKSHOPS GEZONDE LEVENSSTIJL

Met een oudere, maar toch energieke groep, hebben we een mooie middag gehad in het Sportlokaal. Naast een introductie in de fitness en een heerlijke aerobicles op Kaapverdiaanse muziek, gingen we ook met elkaar in gesprek over een gezonde levensstijl. Wat is dat? en wat kun je daarvoor doen? Naast dat wij tips hierover konden geven, leerden we zelf ook veel van de oudere mensen en hun ervaring. Een mooie uitwisseling zo!

FITNESS, AEROBICS EN WORKSHOPS GEZONDE LEVENSSTIJL

KOOKWORKSHOP BIJ DE NAS

Samen een gezonde maaltijd maken met een budget van 2 euro per persoon? Ja, dat is mogelijk!  Met een mooie groep deelnemers, vanuit de Nico Adriaans Stichting, gingen we aan de slag om een maaltijd te maken. Eerst theorie, daarna samen snijden, koken en bakken, en uiteraard ook opeten. Mooi om te kunnen laten zien dat, als je niet veel te besteden hebt, je toch een gezonde maaltijd op tafel kunt krijgen.

KOOKWORKSHOP BIJ DE NAS

TEAMBUILDINGSDAGEN MET VERSCHILLENDE INSTANTIES

Met medewerkers van stichting Timon leuke teamoefeningen doen op het Dakpark! Of met medewerkers van wijkteam Middelland een informatieve en sportieve middag over gezonde levensstijl en beweging hebben? Onze teambuildingsdagen zijn op maat, leuk en verfrissend voor uw team!

TEAMBUILDINGSDAGEN

VOETBALTRAINING

Bijna vier jaar lang hebben trainers van Sportbureau Tino voetbaltrainingen verzorgd. Deze trainingen werden gegeven aan jonge moeders en dames, onderdeel van een traject bij het Centrum Voor Dienstverlening. Op sportief gebied waren deze trainingen de voorbereiding op maandelijkse toernooidagen van de ‘Dutch Street Cup’, georganiseerd door stichting LifeGoals. Naast deze toernooien, zijn we met de dames ook afgereisd naar internationale toernooien (Brussel en Manchester) van de ‘Homeless World Cup Foundation’.
Als Sportbureau Tino gebruikten we dit voetbalproject om de deelnemers een boost te geven aan hun sportieve en maatschappelijke leven. Het vertalen van wedstrijdsituaties naar situaties in ‘het normale leven’ en sport als uitlaatklep voor emoties stonden centraal.

VOETBALTRAINING

OOSTERVANT: LAAT JE HOREN!

In samenwerking met Recreatiecentrum Oostervant en Gemeente Rotterdam, hebben wij in de zomer van 2017 wekelijks verschillende (sport)activiteiten gegeven. Dit, om in gesprek te gaan met de bewoners uit de wijk over de wijk. Waarbij de buurt elkaar ontmoet, samenkomt en ervaart op het Oostervantplein.

OOSTERVANT: LAAT JE HOREN!