Image

Welkom bij Challenge 2020!

Wil je na een vervelende periode uit het dal klimmen? Gun jezelf een nieuwe start en train samen met anderen toe naar jouw eerste triathlon! Iedereen kan meedoen; als groep wordt je door ervaren trainers begeleid om optimaal voorbereid aan de start te verschijnen!

 

Op deze pagina kom je alles te weten over de Challenge 2020! Waarom organiseren we dit, wie zijn er allemaal betrokken en wat zijn de ervaringen van andere deelnemers.

 

Heb je vragen over de Challenge 2020 of wil je je alvast opgeven? Stuur dan een mail naar david@sportbureautino.nl, dan praten we graag met je verder over ons nieuwe initiatief!

 

Waarom Challenge 2020?

Sport levert een belangrijke bijdrage aan een revalidatie- en herstelproces. Onderzoek wijst uit dat mensen met een medische aandoening (bijvoorbeeld ex-kankerpatiënten) die al tijdens hun revalidatieproces sporten, tot wel maanden eerder weer deel kunnen nemen aan de maatschappij. Maar ook voor mensen met een psychische aandoening of na een langdurige rouwperiode, helpt het sporten om een lastige periode af te sluiten en met nieuwe energie weer door te kunnen gaan.

 

Waarom de triathlon? De triathlon is dé manier om jezelf echt uit te dagen! Door te zwemmen, fietsen en te lopen train je maar liefst drie disciplines en daarom is de overwinning die je op jezelf behaalt wanneer je voor de eerste keer juichend over de finish komt, overweldigend! 

 

Het uiteindelijk doel is om in de zomerperiode deel te nemen aan een sprinttriathlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen, 5 kilometer hardlopen). Lees verder hoe we je hier op voorbereiden en kijk ook onderaan deze pagina naar het filmpje van de Bosbaan Triathlon, ter inspiratie!

Voor wie is Challenge 2020?

De Challenge 2020 is er voor verschillende doelgroepen. Voor mensen die vanuit een (chronische) medische aandoening in een herstelproces zitten, helpt de Challenge 2020 je om nieuwe doelen te stellen, van revalidatie naar een sportprestatie. Ook voor mensen die vanuit een psychisch of mentaal dieptepunt een vervelende periode af willen sluiten en graag toe willen werken naar een nieuw hoogtepunt, is de Challenge 2020 een mooie uitdaging. En ook voor mensen die vanuit een lang rouwproces de draad weer oppakken,  aan het werk gaan en weer positieve energie op willen doen, zorgt de Challenge 2020 voor een bijzondere, nieuwe start!

 

“Vooraf denk je, waar ben ik aan begonnen, tijdens denk je, dit doe ik nooit meer, en achteraf denk je, ik kan niet geloven dat het mij gelukt is”, aldus één van de deelnemers die net haar medaille ophaalde nadat ze haar eerste triathlon had afgerond.

 

We kiezen er bewust voor om met een kleine groep (max. 6 sporters) te trainen. Iedereen traint op zijn/haar eigen tempo, maar het trainen met een groep motiveert ook om wekelijks te blijven trainen en in de mindere periodes elkaar er doorheen te helpen. Daarnaast is jouw eigen prestatie extra mooi wanneer je dit samen kunt vieren met andere sporters die dezelfde trainingen hebben gevolgd en met wie je op dezelfde dag deze topprestatie gaat leveren.

 

Ben ik wel geschikt voor de Challenge 2020?

Iedereen kan meedoen aan de Challenge 2020! Het is wel belangrijk dat je wekelijks in de gelegenheid bent om samen te trainen en je hier ook fysiek toe in staat bent. We starten met een intakegesprek, een sportmedische test, we testen je op de drie onderdelen (zwemmen, fietsen, hardlopen) en we maken een persoonlijk trainingsprogramma zodat je binnen jouw eigen mogelijkheden optimaal voorbereid bent. Uiteindelijk is de periode lang genoeg om je goed voor te bereiden op de triathlon; als jij gemotiveerd bent om dit doel te behalen, zorgen wij ervoor dat jij er klaar voor bent!

 

Wie begeleiden de Challenge 2020?

De initiatiefnemer van Challenge 2020 is David Antes, mede-oprichter van Sportbureau Tino en ervaren triathleet. “De triathlon is een uitdagende sport, waarbij de combinatie van de drie onderdelen zowel fysiek als mentaal een hele bijzondere uitdaging is. Ik heb inmiddels al zoveel mensen gezien voor wie de triathlon ook een overwinning op zichzelf was en ook voor mij heeft de triathlon veel nieuwe energie opgeleverd en mij gemotiveerd om gezond te leven en mijzelf steeds uit te blijven dagen.”

 

Naast Sportbureau Tino is ook de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) nauw betrokken bij deze pilot, o.a. op het gebied van trainingsschema’s en de inzet van trainers. Directeur Rembert Groenman: “Wij ondersteunen dit initiatief van harte, omdat dit project vooral inzet op de persoonlijke en mentale ontwikkeling, die het samen toewerken naar een triathlon oplevert. Het is daarmee een uniek project in Nederland.”

Hoe ziet de Challenge 2020 er uit in de praktijk?

We starten met een intakegesprek en een sportmedische test, daarna starten we wekelijks met onze trainingen op de drie onderdelen (zwemmen, fietsen, hardlopen) en werken we toe naar onze eerste sprinttriathlon. Daarnaast krijg je een trainingsprogramma op maat, zodat je ook doordeweeks nog een keer kunt trainen. Het einddoel is om als groep in de zomerperiode met succes deel te nemen aan een sprinttriathlon (500m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen)!

 

Je wordt wekelijks getraind door diverse trainers, o.a. vanuit Sportbureau Tino en de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). David Antes zal als hoofdtrainer en aanspreekpunt fungeren.

 

Om een gevoel te krijgen bij een triathlonevenement, vind je hieronder ter inspiratie een link naar de Bosbaan Triathlon 2019.

Wat moet ik verder nog weten over de Challenge 2020?

We starten met deze pilot in februari 2020 in de regio Gorinchem. Vooraf zal er een intake plaatsvinden en tijdens de eerste bijeenkomst wordt het vervolg van het trainingsprogramma met elkaar bepaald.

 

Omdat het hier om een pilot gaat, vragen we een kleine bijdrage van de deelnemers. De kosten zijn eenmalig € 30,- voor deelname aan de Challenge 2020, daarnaast betaal je nog de inschrijfkosten van de triathlon waar we met elkaar aan deel zullen nemen (afhankelijk van organisatie/locatie).

 

Voor de overige benodigdheden kan Challenge 2020, Sportbureau Tino of de Nederlandse Triathlon Bond met je meedenken en adviseren, zodat jij tijdens de triathlon over de juiste materialen beschikt.

 

De keuze voor de organisatie en locatie van de sprinttriathlon zal in overleg met de trainingsgroep worden afgestemd, het zal in ieder geval een triathlon zijn in de omgeving van Gorinchem.

 

De belangrijkste info op een rij over de Challenge 2020?

Wat kan ik verwachten?
Wekelijks trainen met een groep sporters, begeleid door ervaren trainers, toewerken naar een sprinttriathlon in de zomerperiode

 

Start
Februari 2020

 

Kosten
€ 30,-


Locaties
Diverse locaties in Gorinchem

 

Groep
Max. 6 sporters

 

Verdere info
Mail naar david@sportbureautino.nl

 

Overige vragen over de Challenge 2020?

Heb je verder nog vragen over de Challenge 2020, stuur dan een mail naar david@sportbureautino.nl, dan nemen we z.s.m. contact met je op om jouw vragen te beantwoorden.

Partners

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Supporters

Image
Image
Image
Image
Copyrights © Sportbureau Tino
Create a